Muuta huomioitavaa

Kun harkitset pennun ottamista, mitä tulee huomioida ?


Kissa elää hyvin hoidettuna ja terveenä pysyessään hyvinkin yli 15-vuotiaaksi. Kissan perusmenot kuukaudessa vaativat rahaa mm. kissanruokiin ja hiekkoihin. Kissa täytyy myös vuosittain rokottaa. Rokotuksen hinta esim. Evidensia alk. 39 € .Kun kissa sairastaa ovat eläinlääkärikulut korkeat. Kastroinnin hinta on n. 100 € ja steriloinnin n. 170 € ( Jos kyse ei ole kasvatuskäyttöön menevästä pennusta, on pentu leikkuutettava ! Kaikki meiltä lähtevät pennut myydään sisäkissoiksi! Ulkoilu tapahtuu valvotusti valjaissa tai kissan ulkoiluun tarkoitetussa ulkotarhassa, myöskin valvottuna. Persialaisten ja Exoticin ulkoiluaika on ainoastaan kesällä, sillä ne kestävät huonosti kylmää ja kosteutta.

Harkitsethan huolella, onko sinulla tarjota pennulle loppuelämän koti.

Joskus elämässä tulee tilanne , jolloin kissasta on pakkoluopua. Tai kissan kanssa tulee ongelmia. Kannattaa tällöin ottaa yhteyttä kissan kasvattajaan, jonka kanssa pyritään etsimään keinoja tilaanteen korjaamiseksi tai kissan sijoittamista uuteen perheeseen.

Kuinka paljon pentu maksaa ?

Rekisteröity kissanpentu maksaa aina. Mutta miksi rekisteröity kissanpentu on niin kallis? Naapuri myy pentujaan 50 € / nenä , mutta sinulla maksaa pennut kultaa. Ei, pentuni eivät syö kultaa eivätkä kaki timantteja. Kasvattaminen tuo väistämättä kuluja. Jos niitä ei ole, on jossain oikaistu ja paljon.

Jalostuskissa on valittu terveyttä silmälläpitäen. Sukusiitosaste on roduntilanteeseen nähden hyvä. Perinnölliset sairaudet on huomioitu eri sukuja ( linjoja ) yhdistellessä. Rotuyhdistyksillä on kullekkin rodulle omat suositellut terveystestit, joista kasvattajat ovat tietoisia ja noudattavat niitä.

Lisää aiheesta Miksi rotukissa maksaa.

Paperiton rotukissa ei ole rotukissa vaan tavallinen kotikissa. Ei ole yhdentekevää tuleeko rotukissan mukana paperit vai ei. Paperiton ei välttämättä ole rotukissa ollenkaan ulkoisesta olemuksestaan huolimatta. Ostamalla rekisteröidyn rotukissan jolla on mukanaan rekisterikirja, varmistuu siitä että saa sen rotuisen kissan jonka haluaa. Paperiton kissa ei ole rotukissa, vaan ihan tavallinen maatiaiskissa. Sukutaulu todistaa, että juuri tämä kissa on ihan oikeasti se, mitä rekisterikirjassa lukee.

Se miksi rotukissa maksaa niin paljon löydät vastauksen täältä  https://www.treselles.com/150

Pentumme hinnoitellaan yksilöllisesti, jossa huomioidaan meneekö pentu kasvatukseen vai lemmikiksi. Kasvatukseen menevistä kissoista ja niiden hinnasta sovitaan aina erikseen. ( Kasvatukseen myymme ainoastaan kasvattajanimen omaavalle henkilölle ) Kasvattajalta pitää olla lupa kissan jalostuskäyttöön. Pentua varattaessa tulee maksaa takuusumma joka on myös varausmaksu, jolla karsitaan turhat varaukset ja pyritään löytämään pennulle ikioma koti. Takuusumma/varausmaksu on 300 € / pentu. Takuusummaa ei palauteta, jos ostaja peruu varauksensa.

Pennut varhaiskastroidaan/serilisoidaan , ennen uuteen kotiin muuttamista ( tällä estetään kissojen väärä kasvatuskäyttö ), tulee hintaa lisää n.90-170 €, joka on samanverran kuin uusi omistaja maksaisi itse leikkauksesta.
Pennut luovutetaan alkaen 15-16 vko ikäisinä, rekisteröityinä, madotettuina, kahdesti rokotettuina, tunnistemerkittyinä sekä eläinlääkärin tarkastamina.

Pentuja ei voi ostaa osamaksulla.

© 2019 FI*Snowcatcher cattery. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!